Na Ještědu zvítězili Martin Jakš a Sylwia Jaskowiec

27.09.2015 18:59

Druhý ročník domácího seriál závodů na kolečkových lyžích Silvini Skiroll Classics se v neděli uzavřel na Ještědu.

Trať závodu Silvini Skiroll (c)up Ještěd, který se konal zároveň jako Mistrovství ČR v běhu na kolečkových lyžích do vrchu, vedla z Janova Dolu na vrchol Ještědu (12 km, převýšení 600 m). Na start hlavního závodu klasickou technikou se postavilo celkem 96 mužů a juniorů a 21 žen a juniorek.

V kategorii mužů obhájil loňské vítězství Martin Jakš (TJ Dukla Liberec) v čase 41:16,3, o 11,3 vteřiny před druhým Lukášem Bauerem (TJ Dukla Liberec). Na třetím místě doběhl se ztrátou 1 minuta a 53,9 vteřiny jejich oddílový kolega Miroslav Rypl. Loni bronzový Stanislav Řezáč (silvini Madshus team) zlomil na startu hůl a skončil čtvrtý se ztrátou 1:59,0. První pětici uzavřel Adam Fellner (Atlas Excavators). Na šestém místě celkově skončil Michal Novák (LK Slovan Karlovy Vary), který se stal zároveň mistrem ČR v kategorii juniorů před Markem Černohorským a Filipem Schützem.

Mezi ženami zvítězila s přehledem polská reprezentantka a členka bronzové štafety z MS ve Falunu Sylwia Jaskowiec v čase 49:47,1 o 37,5 vteřin před Petrou Novákovou (LK Slovan Karlovy Vary) a 1 minutu a 1,8 vteřiny před třetí Adélou Boudíkovou (Atlas Excavators). Pro bronzovou medaili z MČR si doběhla Kateřina Beroušková (Sport Club Plzeň).

Juniorskou mistryní ČR se stala celkově sedmá žena Anna Sixtová (SKI Jablonec) před Kateřinou Janatovou a Terezou Kreuzigerovou.

Doplňkový závod kategorie skate ovládl Vít Černý (VSK Elektro ČVUT Praha) a v kategorii in-line s holemi zvítězil Petr Vanc (Salomon SkiGo Team).

V celkovém pořadí osmidílného seriálu klasických závodů zvítězil Jiří Ročárek (Atlas Excavators) před Adamem Fellnerem a Václavem Sedláčkem. Kategorii žen opanovala Adéla Boudíková (Atlas Excavators) před Eliškou Uhmannovou a Radkou Zelenkovou. Mezi týmy zvítězil tým Atlas Excavators před druhým Silvini Madshus teamem a třetím týmem XCSPORT.cz.

Fotogalerie

Výsledky