Závěrečné pokyny k závodu BoBoloppet 2020 a MINI BoBo 2020

14.02.2020 08:10

Přátelé, kamarádi, BoBoloppet bude, ale pojede se na  upravené trase  o délce 86 km!!!

Startovní listina:  BoBoloppet 2020 a MINIBoBo 2020

Změny ve startovce: přepis startovního čísla je možný do pátku 14.2.2020 do 12:00 přes meil m.pazdera@centrum.cz za poplatek 100 Kč nebo u prezentace v Dolfinu či na stadionu za poplatek 200 Kč (je potřeba nahlásit jméno, příjmení, datum narození, tým, kategorii a styl, dále také potvrzení a jméno od prodávajícího). Pokud chcete prodat/koupit číslo, využijte diskuzi na webu nebo fcb profil závodu. Kdo se nedostaví na prezentaci do 9:30 v den závodu, tak jeho číslo propadá a případní zájemci si ho mohou koupit (nedokážeme ale slíbit, zda někdo takový bude a kolik jich případně bude). MINIBoBo vyprodán není a prezentaci má v sobotu až do 11:00.

Prezentace: pátek 14.2. od 14:00-20:00 v Bedřichově v Dolfinu (pobočka Skiservisu Mára naproti restauraci La Pasta) nebo sobota 15.2. ve vyhřívaném stanu na stadionu 7:30-9:30 (MINIBoBo do 11:00). Je nutné podepsat osobně prezentaci, uvést své telefoní číslo, vyzvednout startovní číslo, samolepky na lyže, kartičku pro kontroly. Zároveň se odevzdávají ceny v hodnotě nad 100 Kč (zakázán je alkohol).

Trasa: POZOR ZMĚNA!!! Jede se náhradní trasa dlouhá poctivých a nekompromisních 86,5 km a dle tradice není nijak značena!!! Doporučujeme řádně prostudovat novou trasu (tato mapa neobsahuje kontrolní body)!!!  První změnou je hned start, kdy se jede rovnou na Novou Louku, kde doprava na Blatný rybník a znovu doprava a následně doleva prudce dolů do Studeného údolí, kde se jede celá Levobřežní cesta až skoro ke hrázi Josefodolské přehrady, kde doleva prudce nahoru kolem Chaty věčného mlčení, kde se napojíme na standartní stoupání na Rozmezí (vynechává se tedy kompletní Hrabětická louka a Krisiánov). Druhou změnou je sjezd po Soušské silni až k hotelu Dare (u hráze), kousek zpět stejnou cestou a doprava nahoru až na Vlašský hřeben a přes Bunkr na Jizerku (vynechává se Knížecí i Jezdecká a také Václavíkova studánka). Na kontrolních bodech budou umístěny oranžovo-bílé lampiony s nápisem BoBoloppet a klasické kleště na oražení kartičky, kterou obdržíte na prezentaci spolu s gumičkou na přichycení. Kontroly jsou zavěšeny vždy na pravé i levé straně ve směru jízdy a očíslovány za sebou jdoucími čísly 1, 2,3, ...  se specifickým kódem. První kontroly jsou zdvojeny až ztrojeny, je jedno, kterou z nich orazíte (jde o to, aby se netvořily fronty). Připomíníme, že je nutné dodržet celou trasu a pořadí jednotlivých kontrol. Kdo nebude mít označeny správně všechny kontroly, bude diskvalifikován. Doporučujeme všem závodníkům, jedoucím zvláště o přední příčky, mít raději záznam trasy přes moderní sledovací technologii (Garmin, Sunto, mobilní aplikace atd., ale neznamená to, že není potřeba mít označené všechny kontroly!!!). Export do GPS možný zde (tato mapa neobsahuje kontrolní body): https://mapy.cz/s/hemajomulu

Kontrolní body: 1. Levobřežní - po sjezdu do Studeného údolí se mírně stoupá a na vrcholu stoupání bude kontrola, 2. Před Chatou - po odbočce z Levobřežní před hrází Josefodolské přehrady doleva nahoru na konci prvního prudkého stoupání, 3. Linkeho kříž - na vrcholu stoupání od Mariánskohorských bud před sjezdem na Mariánskou horu, vracíme se stejnou cestou zpět, 4. Kůrovec - před napojením se na Kasárenskou silnici, 5. Dare - u závory na koci upravené stopy u hotelu Dare, vracíme se kousek stejnou cestou zpět, 6. Jizerka - před Skiservisem Mára, i zde je otočka a vracíme se zpět stejnou cestou, 7. Soušská silnice - na půlce cesty mezi Knížecí a Smědavou, 8. Paličník - na vrcholu stoupání od Předělu, 9. Kiosek - na konci stoupání ke Kiosku ještě před křižovatkou s Jizerskou silnicí, 10. Knajpa - nad Knajpou než se sjíždí na Čihadla, 11. za hrází - naproti odbočce na hráz Černé Nisy, 12. Gregoráč - na konci stoupání od Černé Nisy před sjezdem na Gregorův kříž

Zázemí a občerstvení: ve vyhřívaném stanu na stadionu v Bedřichově, kde je zároveň převlékárna, prezentace, ale za věci zde ponechané neručíme. Dobroty vám tradičně peče naše Zuzanka a její pomocnice.

Vyhlášení: od 19:00 na Dolině - je možno jít tam již předem a dát si třeba večeři nebo pívo.

Občerstvení cestou: dle tradice z vlastních zdrojů, ale něco mi říká, že na Jizerce u pobočky Skiservisu Mára bude podobně jako loni připraveno malé překvapení od pana Dudy a Bišiho :-)

Ceny: prvních 5 mužů a první 3 ženy jedoucí klasicky (hlavní kategorie), první 3 muži a 3 ženy v celkovém pořadí, první tři veteráni a první tři veteránky (nad 50 let) v celkovém pořadí, nejstarší účastník a pak samozřejmě i všichni ti, co dojedou do cíle.

Média: bude zpracována krátká videoreportáž a fotografie ze závodu budete mít od Oty Mrákoty

Servis lyží: zajišťuje již tradičně Skiservis Mára na Bedřichově i na Jizerce, lyže na parafínování nutné dodat do 15:00 v pátek, stoupací vosky se budou mazat od 7:15 v sobotu.

Cíl: do 18:00, pak už máte smůlu a věci si můžete vyzvednout na Dolině :-)

Parkování: na centrálním parkovišti v Bedřichově

Startovní listina aktualizována 02.02.2017: BoBoloppet2017_startovniListina.pdf

Posledních cca 10 volných čísel na startu.

Skol a dobrou mázu přejí všichni z organizačního výboru BoBoloppeťáků.



Více zde: https://www.boboloppet.com/home/newscbm_750233/5/

Zázemí a občerstvení: ve vyhřívaném stanu na stadionu v Bedřichově, kde je zároveň převlékárna, prezentace, ale za věci zde ponechané neručíme. Dobroty vám tradičně peče naše Zuzanka, Mamka, Ifka, Verča, Terezka a její další pomocnice. K tomu bude připravena frankfurtská polévka z Královky, zároveň si budete moct dát točené pivo a od 17:00 do 18:30 se bude podávat večeře (v ceně startovného) v podobě rizota nebo guláše.

Vyhlášení: rovnou ve vyhřívaném stanu na stadionu v Bedřichově - 18:30 - pozávodní párty, pití, přátelská atmosféra, promítání fotek a filmů z minulých ročníků, předávání cen.

restaurace Královka - 19:00 - pozávodní párty, výběr z 5 jídel, mraky pití, přátelská atmosféra, promítání fotek a filmů z minulých ročníků, předávání cen, parking zdarma. (Tradiční Dolinu opouštíme kvůli nedostatku místa.)

Více zde: https://www.boboloppet.com/boboloppet/o-zavodu/

Občerstvení cestou: dle tradice z vlastních zdrojů, pozor, na Jizerce vás možná u pobočky Skiservisu Mára čeká malé překvapení (lehké občerstvení)!!!

Ceny: prvních 5 mužů a první 3 ženy jedoucí klasicky (hlavní kategorie), první 3 muži a 3 ženy v celkovém pořadí, první tři veteráni a první tři veteránky (nad 50 let) v celkovém pořadí, nejstarší účastník a pak samozřejmě i všichni ti, co dojedou do cíle.

Média: bude zpracována krátká videoreportáž a fotografie ze závodu budete mít od Oty Mrákoty

Servis lyží: zajišťuje již tradičně Skiservis Mára na Bedřichově - pobočka Dolfin, lyže na parafínování nutné dodat do 16:00 v pátek, stoupací vosky se budou mazat od 7:15 v sobotu na stadionu.

Cíl: do 18:00, pak už máte smůlu, ale můžete k nám dorazit do stanu na párty. Prosíme ty, co se zdrží na trati déle nebo závod zabalí, aby nás telefonem nebo sms informovali o své pozici - 777101981

Parkování: na centrálním parkovišti v Bedřichově nebo u Dolfinu a nechat se dovést shuttlem

Skol a dobrou mázu přejí všichni z organizačního výboru BoBoloppeťáků.